torsdag 7 april 2011

Pasta med smörfräst morot, bönor och fårost


Ville först räkna ingredienserna till tre. Men sen var det ju osten, smöret, vitlöken och basilikan. Iofs. Enkelt är det hur som helst och väldigt god vardagsmat.

Pasta
+
per pers:
näve sockerärtor
1 morot
+
klyfta vitlök
olja smör
+
Chévre eller fårost
lite basilika eller annat grönt om finnes

Koka upp pastavatten och "grönsaksvatten" samtidigt (i två kastruller såklart). Salta på ordentligt! Skala morot och skär i stavar. Släng ner den först några minuter och sedan sockerärtor i någon minut till. Koka pasta också, den tar längst tid. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör och lite olivolja, fräs den finhackade vitlöken snabbt, lägg på morot och sockerärtor, en nypa socker och en nypa salt. Servera de frästa grönsakerna på pastan och se till att få ner allt go-smör. Servera med skiva chévre eller smulad fårost och lite basilika och peppar. Öl är prima dryck till!

Inga kommentarer: