lördag 5 mars 2011

Udonnudlar i okonomiyaki


Jag tänkte försöka att bli lite mer krängig:

Provköket har tagit fram en ny unik formula för en tjockare, tätare textur i din okonomiyaki. Vårt labb har utvecklat ett extrakt som får din okonomiyaki att bli 200% fylligare. Den innovativa stektekniken tillför naturlig fukt och berikar samtidigt med vårdande oljor. Ger omedelbart en intensiv volym och sensuell, fyllig smak.

Per person:
Vit eller rödkål en rejäl näve
1/2 dl riven ost
3 cm finstrimlad purjo
1 msk sesamfrö
nypa salt
1.5 ägg
1/2 paket udonnudlar, lätt kokade
+
pensla vid stekning
1 msk ljus soja
1 tsk vinäger
1 tsk honung
+
Majjo
Alger och torkad fisk (japanska grejer va)
Färsk finstrimlad ingefära

Blanda allt i topp kolumnen. Hetta upp en stekpanna med en msk olja, klicka ut en plätt, stek på båda sidor i några minuter, pensla soja-mix över i omgångar. Servera med majjo, algmix och ingefära. Du blir inte missnöjd jag lovar.

Råmaterial:

6 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

oj, det där ser väldigt spännande och gott ut!

Kocken sa...

Absolut! Bra japanska matgrejer finns att köpa på JFK på Swedenborgsgatan precis vid södra station (i sthm). Japansk majonäs och Nori, alger som man strösslar över. Mycket gott.

Anonym sa...

Dags att testa!

Jon

Kocken sa...

Ja gör det Jon! Rapport sen tack. Missa inte alg-inköp på JFK.

Anonym sa...

Jättegott!

Några kommentarer:
1. Gjorde på det som fanns hemma; utan alger och med lite tråkigare nudlar, men ska prova igen med lite mer beprövade ingredienser. Måste kolla in JFK.
2. Rivna ingefäran gick åt! Testade att låta det ligga och dra i söt kinesisk vinäger. Antagligen förbjudet för proffsen, men det blev gott.

TOVE KNUTS sa...

Fasiken, glömde ju bort ingefäran! Men det var gott ändå trots att jag tog vad jag hade hemma.
/Tove