torsdag 30 december 2010

Pannacotta med vit choklad och syrlig topping


Liten men tuff. Bra tips för nyårsknytis! Gör i god tid bara.

Till förra nyåret toppade jag med rårörda röda vinbär, lika gott men aningen vackrare.

5 portioner:
5 dl grädde
2 msk socker
1 vaniljstång
1.5 gelatinblad
riven vit choklad - 70 gram
+
toppa med hyvlad vit choklad
passionsfrukt 4 st
eller 1,5 dl röda vinbär
+ ngn msk socker

Blötlägg gelatinet. Snitta upp vaniljstången. Värm upp allt utom gelatinet samtidigt, tag från plattan när grädden precis når kokpunkten. Tag en sked och gröp noga ur vaniljen. Rör ner gelatinet. Riv chokladen och blanda ner. Häll upp i små formar eller koppar. Låt stelna i kylskåp i minst två timmar. Det kan verka som att det är väldigt löst, men det stelnar till en halvfast krämig konsistens (dreggel anyone?). Efter minst ett par timmar i kylskåp: Rör röda vinbär eller passionsfrukt med socker så det är sötsyrligt på lagom nivå. Toppa med lite hyvlad vit choklad. Gott nytt på er!

Inga kommentarer: