onsdag 19 maj 2010
Gaspacho med zuccini och koriander
Rosévin, morsan och gaspacho en dag som denna!
1 burk krossade tomater
1/2 burk vatten
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
1 kruka koriander
1 liten zuccini
1/2 dl olivolja
1/2 dl vitvinsvinäger
lite citron
1/2–1 tsk salt
nypa socker
1 chilli (eller halv, beroende på styrka)
+
Krutonger, vitt bröd i bitar
Finhacka lök och zuccini, pressa vitlöken, grovhacka koriander, blanda ihop med tomat, vinäger, vatten, olja, finhackad chilli, salt och socker. Mixa.
Smaka av med salt och socker.
Servera gärna med krutonger, eller färskt vitt bröd skuret i bitar som topping. Vi hade bara finn crisp – vilket var gott men inte så vackert att fota. Och god getost till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Gazpacho är min favorit under varma dagar. Detta var en lite annorlunda variant jäförst med den jag brukar göra. Spännande! Hoppas att vi snart kan få värmen åter.
Hälsar fröken Dill
Mmmm, så godt! HEGE
Skicka en kommentar