
Var på japanska soppköket Ramen Ki Mama i helgen. Det är ett sådant ställe man blir sugen på att gå till nästa gång redan medan man är där. Eftersom man inte kan äta allt samtidigt.
Alternativt testa lite själv:
För två:
1 fiskbuljong-tärning + 7 dl vatten
0.25 dl japansk soja
0.25 dl risvinäger
1 tsk sesamolja
2 tsk socker
+
"näve" breda risnudlar
1 liten morot, fint hyvlad
lite svamp, kluven
(hade gärna haft shitake)
(men jag fick ta shiampinioner)
1 dm purjo, finstrmlad
sockerärtor näve
och lite broccoli om det råkar finnas hemma
1 bit sej eller torsk
1-2 ägg
gärna lite wakame (sjögräs)
1-2 msk av det
Snabbmat. Koka upp buljong + soja vinäger socker sjögräs. Förbered samtidigt grönsakerna. Lägg ned nudlarna (som kanske behöver koka i 5-6 minuter) och svampen. Kläck ned ägg samtidigt - liksom i de ännu stela nudlarna, som i ett rede. Lägg på ett lock, låt koka ett par minuter.
Lägg sedan ned broccoli i små buketter, purjo, morot, sockerärtor - någon minut och sedan fisk och låt koka någon minut till. Gott om det är bara lätt kokt.
Smart och snabbt, låter det! Jag har inte besökt RMK men det måste bli av.
SvaraRaderaHälsar fröken Dill