Provköket

recept, tips och matnörderi

lördag 28 januari 2017

Krämig polenta med rostad pumpa, broccoli och nötter

›
Lyxig lördagsvego! Gillar kombon av den krämiga polentan, den söta pumpan den rostade broccolin.  4 portioner: 1 butternutsquash ...
3 kommentarer:
måndag 26 december 2016

Islänska pannkakor med kardemumma

›
Isländska pannkakor har jag vuxit upp med då min mamma är hälften isländska. De ska vara tunna och kryddas med kardemumma. Väldigt gott! ...
torsdag 13 oktober 2016

Kokosbollar – lite råa och nyttiga men mycket goda

›
Det nötiga, salta och söta lindas in i mjuk chokladsmak. Faktiskt mycket godare än vanliga kokosbollar!  Ca 12 st: 200 gram rost...
söndag 19 juni 2016

Spenatpaj med feta och tomat

›
(En liten paus.. så det kan gå när man får två barn inom loppet av 1,5 år! Matlagningen har fått en mer akut karaktär senaste året. Ambi...
1 kommentar:
onsdag 1 april 2015

Provköket i Tokyo

›
Provköket i Tokyo! Här kommer smått och gott från resan: ...
1 kommentar:
onsdag 11 februari 2015

Havrebullar med rivet äpple och fänkål

›
Dessa blev saftiga och snälla! Intogs med te  och tv-serie  –   helt nyss tagna från ugnen så att smöret smälte. Livskvalle! 32 bul...
måndag 9 februari 2015

Sötpotatis- och tomatsoppa

›
Smakportionernas tid är här. Jag trodde att min dotter skulle kasta sig över all mat - men icke. 95% spottas ut med skeptisk min. Just på...
›
Startsida
Visa webbversion

Om

Mitt foto
Kocken
En helt vanlig hemmakock som lagar middag varje dag efter jobbet. Analyserar lunchmaten (om den var god) och går hem och härmar. Prövar. Klurar över kryddorna, över syra och sälta. Hittar gärna rätt. Smakar av, funderar och nördar sig. Det har kocken alltid gjort.
Visa hela min profil
Använder Blogger.