måndag 30 augusti 2010

Blast och andra överblivna grejer



Rödbetsblastsoppa: om man odlar egna rödbetor kommer det upp en massa fina blad som inte alls behöver slänga på komposten.

Ett ordentligt knippe rödbetsblast
Ett knippe gräslök
4 dl vatten
1/2 hönsbuljong
2 msk creme-f
lime
muskot
salt peppar
oregano

Skölj, grovhacka och fräs i smör, häll på vatten buljong och koka några minuter. Lägg i creme-f och lite lime, Mixa slätt, smaka av med salt och peppar, servera med en liten bonusklick cremef och gärna lite färsk oregano eller timjan.

Man också göra tvärtom: plocka grönsakernas blommor som annars slängs vid skörd.
Mangoldskott
Oreganoblommor
Citronmeliss
Jordgubbsblad
(Samt luktärter)

Snygga biprodukter:

3 kommentarer:

  1. Nyfiken undrar hur det smakade? Rödbetor eller spenat?

    SvaraRadera
  2. Det smakade nog mer spenat än rödbeta! Gott. Bladen var ganska späda bör kanske tilläggas.

    SvaraRadera