
Gott. Till brysslarna så stekte jag lax och blandade ihop sås med ingefära.
för 2 magar:
1 nät bryssel
2 msk smör
1/2 citron
1 gul lök
näve hasselnötter
+
2 st laxbit
+
1 dl creme-f
1 bit ingefära
salt&peppar
Rensa och koka brysslarna hela, i ett par minuter bara, ska bara mjukas upp lite. Använd eftervärmen till att smälta smör,rör ihop med citron. Halvera brysslarna och klyfta den gula löken (i 8 klyftor ca) vänd i citron-smöret, salta och peppra på ordentligt! Grilla på högsta värme i ca 20 minuter. Tills det ser fint ut. Jag rostade faktiskt hasselnöten (kan ersättas med pinje eller cashew?) i en stekpanna för få lagom rostning. Toppade med det då brysslarna såg fina ut.
Lax: salta, peppra, stek lätt.
Sås finriv ingefära och blanda ut med creme fraische. Salta och peppra. Gott om ingefäran får sticka ut och smaka mycket!
Det ser jättegott ut! Brysselkål med hasselnötter har jag aldrig testat, men snart. :-)
SvaraRadera