
Grönt som variatione.
Såsen:
1 dl kapris
1/2 dl olivolja
2 klyftor vitlök
nypa salt / peppar
Degen:
2-3 dl vatten
25 gr jäst
6-9 dl mjöl
2 msk olja
2 tsk salt
Ibland har jag 1 msk oregeno i degen!
En salt sås blir god med lite söta grönsaker på:
paprika
rödlök
zuccini
körsbärstomater
ost
Såsen är bara att mixa.
Degen: Rör ihop jäst & ljummet vatten, tillsätt olja och salt och mjöl, bearbeta degen en bra stund tills den är smidig och inte fastnar. Jag brukar använda degkrokar i elvispen. Plasta in (i en stor bunke) Låt jäsa i kylskåpet några timmar, eller på diskbänken i minst 40 min. Efter det kan man baka ut 3 runda pizzor, eller på två plåtar. Kavla ut ordentligt.
Förgrädda degbotten några minuter innan du lägger på resten. Lycka till!
Den där såsen var verkligen någonting för mig. Jag älskar kapris!
SvaraRaderaSmart att förgrädda pizzabottnarna, det ska jag testa.
Hälsar fröken Dill