
Jag växte upp i Trollhättan. Som vegetarian i tonåren gick man till butiken Hälso-Lasse för att köpa sitt köttsubstitut. Det doftade som det brukar i hälsokostaffärer, kvalmigt, kryddigt och sött. Man kunde även köpa torkad frukt, olika kosttillskott samt tofflor med massa små kulor i. Det fanns också ett slags nytt spännande godis gjort på sesam.
1 dl sesamfrö
1 msk kokos (kan skippas men fyll då på lite mer sesam)
2 msk solrosfrö (samma här)
1/2 dl ljus sirap eller honung
Rör ihop allt. Bred ut tunt in en teflonform, typ för sockerkaka. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter cirka. Kolla då och då mot slutet så att det inte bränns, men fröna skall bli riktigt gyllene. När kakan svalnar stelnar den. Den blir krispig och lite seg.

kanske en dum fråga men skalade eller oskalade sesamfrön??
SvaraRaderaInte alls. Skalade skall det vara!
SvaraRaderatack då ska jag och sjuka lillan prova detta i morgon!!
SvaraRadera