måndag 14 december 2009

Krämig grönkålsoppa


Halländskt gästabud i kväll - och då passar ju detta. Enkel, len, mycket god soppa.

4 portioner:
250 gram, ett stånd grönkål
1 gul lök
2 små klyftor vitlök
2 veg buljong
8 dl vatten
2 dl grädde
1/2 citron
muskot
svartpeppar

Rensa bor det grövsta från grönkålen. Fräs den i smör och olja. Fräs även hackad vitlök och lök i smör. Lägg ner i en stor kastrull - häll på vatten och buljong. Låt koka under lock i 20 minuter tills grönkålen är riktigt mjuk. Mixa slätt. Häll på grädde och smaksätt med muskot och svartpeppar. Pressa knappt halva citronen, smaka av och enjoy - kanske med gott rågknäcke med kryddost!

2 kommentarer:

  1. Vilken underbar matblogg. Har precis hittat den och blev så farcinerad att jag missat början på min tvättid. Ska lägga till den som favorit omgående. Blogga snyggt!

    SvaraRadera