
Den här är till pappa.
2-3 port
1/2 fänkål
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
1 burk hela tomater
(+2 burkar vatten)
1 tsk fänkålsfrö
1 fiskbuljong
1/2 grönsaksbuljong
några skivor citron
150 gram lax i bitar
150 gram vit fisk i bitar
dill
svartpeppar salt
+
2 msk majjonäs
1 msk creme fraische
saffran (ca 1/3 paket smaka av)
-
Rör ihop yoghurt, majjo och lite saffran och låt stå ihop sig.
Klyv köken på längden, strimla på längden. Strimla fänlålen. Fräs lök och fänkål och fänkålsfrö i olja tills det mjuknar. Häll på tomater, och två burkar med vatten klipp upp dom i mindre bitar. Lägg till fiskbuljong, finhackad vitlök och några skivor citron (med skal) och lite dill. Koka under lock på mellanvärme i 15 minuter. Smaka av med salt Lägg sedan ner färsk eller tinad fisk och koka försiktigt, bara ett par minuter.
Servera med en klick av saffransaiolin.
Fisksoppa är verkligen underksattat! Det är ju så otroligt gott. Jag gjorde en i måndags och jag blev inte besviken då heller :)
SvaraRaderaFänkålsfrö i fisksoppa! Listigt - det ska jag testa.
SvaraRaderaHälsar fröken Dill