
Originalet morotspesto klarades av av mina kära vänners 2-årig (med viss projektledning misstänker jag). Tänkte spinna vidare på lite barnvänligheten. Morötterna byts mot rödbetor - då har vi automatiskt en ganska hysteriskt pastasås. Basilika byts mot rosmarin som matchar rödbetor så bra. Knallrosa och god.
Knappt 1/2 kg rödbetor
2 dl cashewnötter
1 burk creme fraishe
1/2 parmesan bit, finriven.
1 tsk torkad rosmarin
1 grönsaksbuljong
Nypor salt
1 msk citron
Koka skalade rödbetor skuren i bitar med buljong, rosmarin och vatten så det precis täcker med en buljong. Koka tills dom är mjuka. Häll av spadet i kärl vid sidan. Mixa sedan ihop C-F, cashew och citron och en nypa salt. Späd till önskad konsistens med buljong - avkoket. Koka upp försiktigt och ta sedan åt sidan, blanda ner parmesanen.
Servera med pasta och lite mer parmesan + kanske några grovhackade cashews?
Spännande, mina barn hade nog reagerat ganska kraftigt på den såsen. Det är dock nyttigt för barn att våga smaka på saker som inte alltid ser ut som det brukar./Martina
SvaraRaderaHellå.
SvaraRaderaRosa pasta blev dagens middagstips på Din Gata 100,6.
www.sr.se/dingata
tack för inspirerande recept.
givetvis får du full credd för din kreativitet!
tack så mycket.
// ehsan
Det ser spännande ut! Jag tänkte prova att laga det, men jag blir lite förvirrad när jag läser receptet. I ingrediensbeteckningen har du skrivit Rosmarin och i receptbeskrivningen så har du använt basilika. Vad använde du? Jag kan tänka mig att rosmarin är godast ihop med rödbetor...
SvaraRaderaRosmarin! (basilika är det i originalet morotspesto..)
SvaraRaderawow, verkar ju å smarrigt och kreativt, tack för inspirationspeppen !:)
SvaraRaderaDet här åt vi igår kväll, det blev verkligen toppengott!
SvaraRaderahttp://www.pickipicki.se/2010/10/en-chockrosa-rodbetspesto/
Måste testa! Men behåller nog basilika. Inte lika förtjust i rosmarin!!
SvaraRadera